
Wie gaat er met me mee?
In samenwerking met Natuurlijk Reizen, Peter Guyt hebben we een fantastische culinaire reis samengesteld naar mijn favoriete regio in Italië, de Piemonte! Ik neem jullie graag mee om kennis te maken met lokale streekproducenten, de Italiaanse keuken, wijnen en gastvrijheid.
Piemonte staat bekend als koning van de Italiaanse keuken, de witte truffels, Nutella, Barbaresco, Nebbiolo en de Barolo wijnen, Vermouth, Martini, Ferrero Rocher en nog veel meer. Deze culinaire tradities van Piemonte biedt onbeperkte mogelijkheden voor fijnproevers. Deze bijzondere reis staat in het teken van de bekende Slow Food beweging die hier haar basis heeft en er naar streeft om de culturele en traditionele keuken van Italië te behouden.
De reis zelf bestaat uit een vlucht en vier overnachtingen in het Albergo La Corte Albertina in Pollenzo (de bakermat van de Slow Food beweging) en een bijzonder culinair programma.
Het hotel waar we verblijven ligt praktisch tegenover de wijnbank van de Slow Food beweging in Pollenzo, die op zich weer centraal ligt in de regio waar we op onderzoek gaan met elkaar. We hebben daardoor het aantal reiskilometers zo beperkt mogelijk kunnen houden.
Tijdens de gehele reis laten we ons vergezellen door Annemieke Punte van Slow Food Twente, die Italiaans spreekt en steeds bij ons zal zijn om te vertalen, toe te lichten en ons te leiden. De onderdelen van het programma zijn gekozen op hun authenticiteit; als u zelf zou proberen dit te organiseren, zou u niet overal terecht kunnen, of zo achter de schermen kunnen kijken als bij deze gelegenheid.
Vertrek Amsterdam: donderdag 21 september 2017
Vertrek Milaan: maandag 25 september 2017
Prijs onder voorbehoud van beschikbaarheid van de kamers!
Voor het volledig dagprogramma, prijzen en overige info zie:
Geef een reactie