
Vandaag gaan de deuren van restaurant Kosie vanaf 17 uur weer open!
De keuken van restaurant Kosie biedt gerechten met verrassende smaakcombinaties en alles is vers, puur en seizoensgebonden.
Wie zit er achter deze nog vrij jonge ‘place to be’ in Enschede?
Moniek Eberhard, 50 jaar, besloot haar jarenlange droom te verwezenlijken, een kleinschalig, gemoedelijk restaurant met een keuken waarin seizoensgebonden en ambachtelijk wordt gekookt.
Hoewel zij beroepsmatig heel ander werk deed, namelijk; directiesecretariaat en management support op interim basis, klopte haar horeca hart al heel lang.
Na de middelbare school belandde ze in eerste instantie in de danswereld. Bij dansschool Bake in Hengelo deed ze mee aan wedstrijddansen en hier ging ze uiteindelijk aan de slag als danslerares. Toen de eigenaren stopten met de dansschool is Moniek het secretaresse vak ingerold en in haar vrije tijd ging ze werken in de horeca.
Want zoals ze zelf zegt: “ de horeca was altijd mijn uitlaatklep! “
Een aantal mensen zullen haar vooral nog kennen als horeca medewerkster bij FC Twente!
Een dame met passie, die Moniek Eberhard!
In 2015 begon het duidelijk te borrelen in haar hoofd, de eerste ideeën kwamen op tafel: kleinschalig, gastgericht werken, seizoensgebonden en koken vanuit inspiratie.
Afgelopen januari was het dan zover, aan de Van Lochemstraat in Enschede, opende Moniek haar Kosie. Na jaren dromen nam ze een weloverwogen besluit en maakte ze haar droom waar! Op vragen van mensen over haar leeftijd in combinatie met dit nieuwe avontuur, zegt ze: ” op passie zit duidelijk geen houdbaarheidsdatum!”
Zonder kapsones
Moniek en haar team zetten alles op alles om de gasten een warm welkom te heten. Samen met de huidige chef Kevin Scheper, krijgt de gast creatieve en smaakvolle gerechten op het bord. Zelf noemen ze het: “een ambachtelijke keuken voor de liefhebbers!”
Dit alles zonder kapsones! Wel met een duidelijke visie: vers, seizoensgebonden en ambachtelijk!
Alles wordt vers bereid, van de steaktartaar tot de pastrami, gerijpte ribeye, het brood, de sauzen, de soep, de patisserie en ga zo maar door!
Het rundvlees komt bijvoorbeeld van de Wildhoeve Angus, Roy Ottink.
Bij Kosie kun je a la carte eten maar de verrassingsmenu’s met keuze uit meer of mindere gangen, daarvan gaan de harten van het Kosie team sneller slaan en het kan niet anders of die van de gasten ook!
Of zoals ze het zelf vertellen: “ een verrassingsmenu wordt altijd samengesteld door de inspiratie die we krijgen van de die dag aanwezige producten!”
Een verrassingsmenu is bij Kosie dus altijd anders dan wat de kaart biedt.
Welke ingrediënten elke avond hetzelfde zijn?
Pure producten, ambachtelijk bereid, een intieme sfeer, ongedwongen, gastvrij en zowel geschikt voor een zakelijke als een romantische avond uit!
Liefhebbers van puur en ambachtelijk opgelet!
Ik zeg; wie nog niet is geweest, vooral gaan! Eventueel kan een ieder aanschuiven (na reserveren) bij de proeverij avonden die zij regelmatig organiseren, ook een mooie gelegenheid om kennis te maken! Zie hun website:
www.kosiefood-drinks.nl
[…] Annemieke Punte is een van deze gasten. Annemieke is liefhebber, kenner, Bourgondiër en – boven alles – een mooi mens die enthousiast over Kosie heeft verteld in haar blog, die je hier kan lezen. […]