Culinaire reis naar de Piemonte

Wie gaat er met me mee?

 

We hebben een fantastische culinaire reis samengesteld naar mijn favoriete regio in Italië, de Piemonte! Ik neem jullie graag mee om kennis te maken met lokale streekproducenten, de Italiaanse keuken, wijnen en gastvrijheid.

 

 

Piemonte staat bekend als koning van de Italiaanse keuken, de witte truffels, Nutella, Barbaresco, Nebbiolo en de Barolo wijnen, Vermouth, Martini, Ferrero Rocher en nog veel meer. Deze culinaire tradities van Piemonte biedt onbeperkte mogelijkheden voor fijnproevers. Deze bijzondere reis staat in het teken van de bekende Slow Food beweging die hier haar basis heeft en er naar streeft om de culturele en traditionele keuken van Italië te behouden.

 

De reis zelf bestaat uit een vlucht en vier overnachtingen in het Albergo La Corte Albertinain Pollenzo (de bakermat van de Slow Food beweging) en een bijzonder culinair programma.                 U kunt uiteraard ook met eigen vervoer komen. 

 

Het hotel waar we verblijven ligt praktisch tegenover de wijnbank van de Slow Food beweging in Pollenzo, die op zich weer centraal ligt in de regio waar we op onderzoek gaan met elkaar. We hebben daardoor het aantal reiskilometers zo beperkt mogelijk kunnen houden. 

 

Tijdens de gehele reis begeleidt ik u, ik spreek Italiaans. De onderdelen van het programma zijn gekozen op hun authenticiteit; als u zelf zou proberen dit te organiseren, zou u niet overal terecht kunnen, of zo achter de schermen kunnen kijken als bij deze gelegenheid. 

 

Wij kunnen deze reis ook voor uw eigen groep, op maat, samenstellen.


Helaas kan deze reis, dit jaar, niet plaatsvinden in verband met het Corona virus!!

 

Truffels zoeken in de Piemonte